torstai 18. heinäkuuta 2013

Ensimmäinen treeni

Niin se vaan oli ja meni, nopeesti. Mä en voi tarpeeksi hehkuttaa mun PT:tä, aivan loistava tapaus. Tosin, ollaan tavattu vasta siinä alkukartoituksessa ja eilen ekoissa treeneissä. Mutta tähänastiset fiilikset on hyvät. Jotenkin oli kiva huomata, että vaikka mua jännittikin, niin itse treeni meni vaivattomasti, huolellisesti ja hyvin rennosti. Mä jopa tykkäsin siitä, että joku tsemppaa vierellä ja kyllä ne viimeiset toistot tuli tehtyä puhtaasti sen takia että Tero seisoi vierellä laskemassa niitä.

Ensin ajattelin että mitenköhän menee kun on miestreenari, että onko se jotenkin vaivaannuttavaa ja noloa hikoilla ja irvistellä sen edessä...no nyt voi sanoa että eipä sitä tule edes ajatelleeksi. tero oli niin mukava ja rento, että melkein ois voinu ajatella että ollaan treenailtu yhdessä ennenkin, vanhat kaverukset :) Osa liikkeistä oli tuttuja, mutta silti oli mukava saada palautetta omasta suorituksesta ja ohjeistusta miten tehdä liikkeet kunnolla. Terolla on todella miellyttävä tapa puhua, rauhallisesti ja selkeästi, eikä mitään tehty hosumalla ja silti sain kunnon hien aikaiseksi jo ekassa liikkeessä.

Sykemittarin ohjeistusta ensimmäisestä treenistä

Mun treeniohjelmani seuraavat viisi viikkoa on kolmijakoinen. Ennen ei ole ollut mitään käsitystä mitä tarkoittaa kolmijakoinen treeni ja yt mä voin sanoa että "joo, mä kato treenaan kolmijakoisella ohjelmalla ja vapailla painoilla..." :D hassua miten pienistä asioista se ilo irtoaa.

Ensin aloitettiin alkulämmöllä ja se tehtiin tällä kertaa soutulaitteessa. Vapaasti saa kuulemma valikoida aerobisista laitteista ja jos pyöräilee kunnon vauhdilla salille tai kävelee niin sekin voidaan laskea alkulämmöksi. Ensimmäinen varsinainen treeniliike oli boksikyykky. Irtotangolla kyykätään alas niin, että joka kyykyllä peppu osuu penkille, ja siittä taas puserrus ylös. Painoa mulla oli 35kg ja ihan sai tuntumaa. Tosin sitä painoa vois ehkä inan verran lisätä...toistoja 4 x 10-15.

Ihanaa kun sykemittarikin on fiiliksissä treenistä :)

Seuraavana jatkettiin irtotangolla maastavetoja. Tangon päihin kympin kiekot, joten painoa oli 40kg ja 3 x 10-15 toistoa. Mä ajattelin että helppo nakki, mutta eipäs ollutkaan. meinaan nää ei ollut mitään pumpin maastavetoja, vaan ihan alas asti siten, että kiekot kolahti maahan ja sit nousu ylös. Toi 40kg oli aika raskasta, mutta loppuun asti vedettiin. Ens kerraksi pitää hankkia salihanskat, meinaan ote lipsui hikisillä näpeillä jonkun verran. Kolmas liike jatkui irtotangolla ja askelkyykyillä. Paino sanalla räjähtävä! Tanko painoi sen 20kg joten nyt ei lisätty painoja päihin. Normaali askelkyykky siten, että polvi jää pari senttiä maasta, ja sitten räjähtävä nousu takaisin ylös. Ja voin sanoa että 2 x 10 toistoa per jalka oli enemmän kun tarpeeksi. Auts.



Viimeisenä muttei vähäisimpänä jalkaliikkeenä oli pohjenousu seisten laitteessa. Painoa sen 30kg ja 3 x 10-15 toistoa. Itse vedin joka kerta 15 nousua ja oi elämä sitä poltetta. Kyllä kirveli. Miten joku niin kamala tunne voi olla niin nautinnollista. En vieläkään ymmärrä täysin, että miten mä olen hurahtanut tohon kuntosaliin, mutta myönnettävä se on. Olen narkkari. Jotenkin jännä, miten helposti pohkeisiin saa sen tuntuman, vaikka koko elämän on polkenut pyörällä ja kävellyt. Luulis niiden nyt olevan tottunut. Mutta näitä lisää, oli se kyllä komiaa.



Ohjelma loppuu vatsoihin. Sisältää kolme liikettä, jotka tehdään kiertoharjoituksena. Enismmäisenä tuli linkkuveitsi levypainon kanssa, ei tarvinnut nousta ihan ylös asti, mutta levypaino polviin ja siitä jalat ja kädet ojennetaan suoriksi ja taas rutistus koukkuun. Näitä 10-15 toistoa 5kg painon kanssa. Sen jälkeen turkkilainen sit-up käsipainolla, elikäs aloitusasennossa maataan selällään maassa. Siitä käsi suorana ylös ja saman puolen jalka koukkuun. Sitten vaan kyljen kautta istumaan ja koko ajan käsi suorana ylhäällä. Tuettuna jälleen alas makuulle suoraksi, ei saa rojahtaa missään vaiheessa. Näitä 4kg käsipainolla 4-7 toistoa. Viimeisenä tuli hoover, eli lankku ja käsien ojennukset sivuille vuorotahtiin. Näitä käsienojennuksia sellainen 16-20 toistoa. Tämä setti toistetaan kolme kertaa. Ja kyllä saa vatsalihakset tuntumaa!!!


Tykkään tosi paljon uudesta saliohjelmasta, ainakin tästä A-osasta. Keskiviikkona uusi treeni osalla B ja ensi viikon maanantaina osa C. And I can hardly wait!!!!!! Saas nähdä mistä tulee mun lemppari :)

Onko teillä muilla miten jaollisia treeniohjelmia? Tsemppi päälle ja salille nostamaan rautaa, se rentouttaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuit, rakastuit, vihastuit? Jätä kommentti :)