tiistai 28. elokuuta 2012

Uusi kuntosali, uusi ohjelma

Okei, olen nyt päättänyt hyödyntää tulevan tarjouksen Friskin kuntosalilla...tulen vaihtamaan salia ainakin kuukaudeksi syyskuussa ja saan tarjoushinnalla kokeilla miltä tuntuu käydä uudella salilla ja onko se ruoho vihreämpää aidan toisella puolen. Tässä tapauksessa ovatko ne laitteet niin puoleensavetäviä ja tehokkaita kuin kilometrin päässä. Vanhan salikorttini vuokraan siskolleni, sillä en halua vielä peruuttaa sitä...jospa vaikka ajaudunkin riitaan uuden salin kanssa kun en osaakaan käyttää niitä kaikkia hienouksia.

Olen myös löytänyt uuden saliohjelman, jota aion alkaa tehdä/toteuttaa/suorittaa...(mikä on oikea termi?) uudella salillani. Ostin tätä varten myös Treenipäiväkirjan, mutta postaan siitä sitten myöhemmin erikseen.

Saliohjelma löytyi Muscle and Fitness Hers -lehdestä ja heidän webbisivunsa löytyy täältä. Lehdessä esiteltiin kolme erilaista harjoitusohjelmaa (alkaa harjoittamaan!!! Kiitos!) joista voi testin perusteella valita millä tasolla kuuluisi harjoitella. Oma tulokseni oli edistynyt, mutta koska lehti on suunnattu Fitness harrastajille, ajattelin että on parempi aloittaa ihan alusta, aloittelijan ohjelmasta. Tähän väliin haluan mainita että tavoitteeni ei suinkaan ole osallistua Miss Fitness -kisoihin, mutta lehdestä sai muitakin hyviä vinkkejä ja koska haluan alkaa käydä kuntosalin puolellakin niin ajattelin että mistäs niitä treeniohjelmia paremmin saisi kuin ammattilaisilta.

Jos kaikki kolme ohjelmaa tekee putkeen, aikaa menee neljä kuukautta. Sopivasti siis tiukkaa treeniä jouluun asti :) Aloittelijan ohjelma kestää neljä viikkoa ja aloitan sen siis syyskuussa. Ohjelma näyttää tältä:

(kuva skannattu Muscle & Fitness Hers -lehdestä kesän 2012 numerosta)
Liikkeet ovat suurinpiirtein tuttuja. Tarvii kysyä ohjaajalta onko salilla mahdollista tehdä penkkipunnerrusta, hartiapunnerrusta (ei mitään tietoa mikä tämä liike on), ojentajapunnerrusta, sekä pohjenousua koneessa. Nyt voin jo todeta että reisiliikkeitä tulen inhoamaan! Se on yllättävän raskasta jo heti alkumetreillä tuo reisiojennus, huh. Tunnen jo ajatuksen voimalla miten lihaksia alkaa särkeä :)

Toistojen määrästä tai painojen suuruudesta en uskalla edes ääneen vielä puhua, ne katsotaan sitten paikanpäällä sen perusteella mitä jaksan (ja mitä inhoan).

Mutta tästä se sitten alkaa, virallinen kuntosalin valtaaminen ensimmäistä kertaa elämässä. Jumppasalit olen kolunnut läpi ja kuulun vakiokalustoon, mutta kuntosalia en ole vielä valloittanut. Who knows, ehkä kuntosali valloittaa minut...

2 kommenttia:

  1. Tekeekö siellä uudella salilla henkilökunta ohjelmia? Se voisi olla parempi vaihtoehto tuollaiselle yleispätevälle ohjelmalle, kun kaikki liikkeet yms. olisi suunniteltu juuri Sinulle...?

    En siis todellakaan ole mikään asiantuntija sanomaan, mutta itse ainakin tykkäsin siitä, kun minulle tehtiin oma henkilökohtainen kuntosaliohjelma ja kaikki laitteet/liikkeet käytiin yhdessä läpi ja pystyin vaikuttamaan ohjelmaan, kun kerroin tavoitteistani ja pahimmista ongelmakohdistani yms... Ja jos jossain laitteessa yms. en saanut kohdistettua harjoittelua niin, että olisin tiennyt mitä teen, niin sitten keksittiin jotain muuta.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa juurikin eilen tein visiitin salille ja tenttasin henkilökunnalta kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä. Siellä sanoivat että aloitukseen kuuluu salilla ohjeistus ja ohjelman teko. Kerroin tästä löytämästäni ohjelmasta ja siellä sanoivat että ota ihmeessä se mukaan niin voidaan katsoa sitä yhdessä ja muokkailla sopivaksi jos siltä tuntuu :) Ihania ihmisiä ja nyt sitten päätin vaihtaa salia.

      Olen vaan vähän laiska suunnittelemaan itselleni ohjelmaa kun en ole oikeen koskaan siellä salilla viettänyt aikaa sen enempiä...

      Poista

Ihastuit, rakastuit, vihastuit? Jätä kommentti :)