perjantai 31. elokuuta 2012

Pumppaa sitä!!

Viime lauantaina olin ystäväni polttareissa. Siellä pääsin kokeilemaan uutta lajia, nimittäin ajelimme resinalla pitkin rautateitä :)

Resinan pumppaaminen oli itse asiassa hauskempaa mitä olin ajatellut. Näin itseni hyppimässä penkin päällä naama punaisena pihisten raivosta kun en saa sitä isoa möhkälettä liikkumaan. Mutta ei. Resina liikkui yllättävän hyvin ja raskauteen auttoi huomattavasti se, että kaksi pumppasi samaa resinaa samaan aikaan. Meitä oli kahdeksan henkeä ja kaksi neljän hengen resinaa, joten siinä sai levätäkin välillä.

Rautatie kulki välillä Pori - Noormarkku - Pomarkku -Kankaanpää. Me matkustimme Porista Pomarkkuun ja reitin pituus oli noin 25km. Kokonaisuudessa reissuun meni neljä tuntia ja oma pumppausaikana oli 1h 40min.

Toinen resinoista, hieman tuunattuna :) Yksi morsiamen tehtävistä oli koristella resina corveteksi, sillä sulhanen harrastaa autoja.

Maisemaa matkan varrelta

Taukopaikan maisemia


Itse reitti kulki metsän keskellä ja suurimmaksi osaksi päivä oli pilvinen. Välillä se aurinko pilkahteli mutta aika hyvin puut blokkasivat lämmittävät auringonsäteet meidän pumppausjengiltä.

Tältä siellä sitten näytti enimmältä osalta

Meillä oli muutama tauko matkan varrella, pari ihan pientä hengähdystaukoa ja pumppaajien vaihtoa, yksi stoppi lähteellä täyttämässä vesipullot ja yksi ruokatauko. Grillattiin laavulla makkaraa, syötiin sämpylöitä ja komenneltiin morsianta :) Ei kait, hänen piti kerätä koivunoksia vihtaa varten ja sitten kehiteltiin sellaista adjektiivitarinaa...Ensin vähän jännitti että saadaanko me grilliin ollenkaan hiillosta aikaiseksi mutta onnistuihan se lopulta ja saatiin masut täyteen.

Lähde. Uskokaa tai älkää mutta vesi oli todella puhdasta ja hyvää.


Tässä meidän hyvät yritykset saada hiillos aikaiseksi.

Pomarkun päätepysäkki ja jono yhden hengen resinoita.



Yhteenvetona voin todeta että resinalla matkustaminen on hauskaa, etenkin hyvässä porukassa. Tuo 25km matka oli mielestäni juuri sopiva, jos se olisi ollut pidempi niin olisin luultavimmin jo ehtinyt kyllästyä touhuun. Hyvää treeniä käsille ja jaloille, tosin hikeä tuli pintaan vähemmän kuin olisin olettanut, mutta tällä kertaa ei se haitannut yhtään. Hirvikärpäsiä oli enemmän kuin olisin halunnut, mutta eipä nekään vaivanneet niin paljoa että olisivat tunnelmaa latistaneet.

Suosittelen resinalla ajelemista lämpimästi kaikille, eväitä mukaan ja paljon juomista. Kannattaa varata lämmintä vaatetta kun puut eivät päästä auringonpaistetta läpi ja siellä kyllä tuulee kun on loivaa alamäkeä :) Verkkarit on aina mukavat tällaiselle reissulle, mutta kyllä farkuillakin pärjää jollei tyylistä halua tinkiä. Ja päähän joku pipo tai huivi jollei sitten tykkää niistä hirvikärpäsistä siellä tukassa...ainakin tähän aikaan vuodesta.

Mikäli tällainen elämysmatkailu kiinnostaa niin lisätietoa löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuit, rakastuit, vihastuit? Jätä kommentti :)