torstai 4. heinäkuuta 2013

Voihan Personal Trainer!

No niin, nyt se sitten alkaa :) Tätä mä olen miettinyt vaikka kuinka ja nyt vihdoin päätin sen toteuttaa. Nimittäin menin palkkaamaan personal trainerin itselleni. Ensin ajattelin että en aloita kesällä, vaan joskus syksyllä...mutta stoppasin itteni ennenkuin ehdin työstää tota ajatusta pidemmälle. AINA kaikki dieetit alkavat maanantaina, ensi viikolla, ensi kuussa, juhannuksen jälkeen, joulun jälkeen, niiden isojen bileiden jälkeen...blaablaablaa. Kuulun itse tuohon maanantaina alkaa -ryhmään, onhan se nyt vaan järkevää aloittaa aina viikon ensimmäisenä päivänä, helpompi pitää asiat järjestyksessä siten, eikö?!
Näinpä sitten päätin ravistella itseni hereille oikeen kunnolla ja muuttaa totuttua. Aloin googlettamaan lähistön personal trainer palveluita ja kritisoin kuvia ja nettisivuja ja yritin kaivaa esille tietoa muiden kokemuksista. Ja pakko myöntää että sitä infoa löytyi todella vähän. Siis ihan surkea määrä, mun mielestä.

Aikani koluttua netin sisältöä ja muutamat vaihtoehdot dissanneena mä törmäsin Kehonhuolto Martimo:n nettisivuihin. Tykästyin heti. Ensinnäkin, vihreä on ihana väri ja sekin jo imaisi mukaansa. Kuulostaa ehkä tyhmälle, mutta niin se vaan meni. Toinen, mikä pisti silmään, oli molempien trainereiden urheilullisuus. Tuli heti fiilis, että varmasti tietävät mistä saarnaavat, ja näyttävät aktiivisilta ja iloisilta. Iso plussa jos vertaa joidenkin muiden kuviin...ei millään pahalla. Kolmas mikä sai innostumaan, oli hieronta- ja fysioterapiapalvelut. Olen ettinyt itselleni hierojaa, ja vielä on jäänyt tarttumatta. Niska ja hartiat on aivan jumissa, ja mikäs sen parempaa kuin saada hieronnat sisällytettyä tähän prokkikseen ja katsoa millanen olo tulee. Neljäs asia olikin sitten laaja tarjonta erilaisia Personal Trainer -paketteja, joita sitten selailin ja mietin minkä ottaisin (ja mihin on varaa...). Eipä siinä muuta kuin täyttämään yhteydenottolomaketta ja venailemaan vastausta.


Propsit myös siittä että vastaus tuli nopeesti ja saatiin parin sähköpostin avulla sovittua tapaaminen alkukartoitusta varten, joka muuten on ilmainen eikä velvoita mihinkään. Iiks, sitten vaan jännittämään itse tapaamista.

Viime viikon torstaina marssin määrätietoisesti hoitola EeVaLan tiloihin ja tapasin Personal Trainerini Teron ensimmäistä kertaa. Ja Tero oli tosi mukava. Ihanan pirteä ja positiivinen. Heti oli mukava olo eikä tullut yhtään sellanen "hei apua mä olen vaan tällanen säälittävä läski ketä ei osaa itse pudottaa painoaan" -fiilis, mitä jännitin etukäteen...

Käytiin läpi mitä Peronal Trainer tekee noin niinku yleisesti, ja sitten vähän selvitettiin mun omia tavoitteita, mitä haluan irti tästä ja miten motivoitunut mä tähän olen, kuinka paljon olen valmis käyttämään aikaa treenaamiseen jne. Käytiin hiukan myös ruokailutottumuksia läpi, miten paljon herkuttelen ja sellasta. Ja aika pian me sitten jo allekirjoitettiin sopimus 12 viikon pakettiin. Siihen kuuluu alku-, väli- ja loppumittaukset, kunto-ohjelma, 12 personal trainer tapaamista/treenikertaa, ruokaohjeistusta, tsemppausta sähköpostitse/puhelimitse ja...unohdinkohan mä tästä vielä jotakin?! Treenikerrat voi olla mitä ja missä vain mä haluan. Ensimmäinen tapaamispaikka on kuntosali, että siitä lähdetään liikkeelle :)


 Tavoitteeksi sanoin että haluisin pudottaa 10kg rasvaa. HUOM! rasvaa, ei välttämättä vaa'assa pidä tapahtua sellaista muutosta, mutta rasvaprosenttia kehosta pienemmäksi ja reippaasti. 10kg on hyvä aloitus ja sellainen sopiva tohon 12 viikon ajalle. Toisena tavoitteena on osata soveltaa erilaisia kunto-ohjelmia omiin tarpeisiin, että sellaista normia saliälyä haluisin saada, ja se tulee sitä kautta että tehdään ne salivälineet tutuiksi :) tai tutummiksi.

Ensimmäinen treenipäivä on tosiaan yllätys yllätys MAANANTAI 15.7. Mennään kuntosalille tutustumaan laitteisiin enempi ja saan oman kuntosaliohjelman. Toiveena mulla oli osata käyttää enempi vapaita painoja, ja myöhemmin pystyä suunnittelemaan omia treenejä niiden kuntosalin vanhojen, valmiiden, yleispätevien ohjelmien sijaan.

Tällä hetkellä, ennen varsinaista aloitusta, mä täyttelen ruokapäiväkirjaa. En olis uskonut että musta on tähänkään, mutta täällä mä kiltisti täyttelen vihkoon mitä söin ja kuinka paljon ja mihin aikaan. Kirjaan ylös myös treenit ja sellaiset, ja tietysti ne olotilat ennen syömistä ja syömisen jälkeen.

Täällä ollaan valmiina koitokseen. Mites siellä, onko vastaavia, muita haaveita/tavoitteita? Vai oletko kenties jo käynyt läpi tällaisen personal trainer -projektin?

2 kommenttia:

  1. Heh, Facebookissa tuli mainos vastaan ja tulit heti mieleen: http://www.mutajuoksu.com/ . Ootko kuullut tosta? Aika suolainen hinta ja lyhyt reitti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just eilen näin sen :D
      Mietin itsekin että olis tosi kiva, mutta sit näin hinnan....5km ja hinta on 45€...auts. Jätin vielä muhimaan, mutta eipä montaa tapahtumaa syksyllä ole...

      Poista

Ihastuit, rakastuit, vihastuit? Jätä kommentti :)