perjantai 9. marraskuuta 2012

Fitballia ja juoksua

Olen jäänyt ihan koukkuun Friskin Fitball-tunteihin! Aivan ihanaa rääkkiä. Olin 45 minuutin tunnilla keskiviikkona ja eilen ja tänään on mahaan sattunut yskiessä ja nauraessa ja ihan kävellessäkin :) Siis sellaista ihanaa "minullakin on vatsalihakset tuolla alla jossakin" -kipua. Härligt!

Mä tykkään tunneista, joissa en osaa kaikkea, mutta jotain kylläkin. Esimerkiksi juuri tuolla Fitball-tunnilla kun tehdään vatsalihaksia pallon päällä niin ne menevät mallikkaasti, mutta anti olla kun niitä pitää tehdä siten että pallo on jalkojen välissä ja sitten niitä jalkoja lasketaan alas ja nostetaan ylös ja pallo siirtyy käsiin ja sitten kädet alas ja ylös ja taas pallo jalkojen väliin ja alas ja....huhhuh, se on kunnon treeniä se. JA TUNTUU!! Ja parasta siinä kun ei osaa/jaksa kaikkea on tuntea se kehitys mikä itsessä tapahtuu. En oikeen jaksa odottaa sitä päivää kun huomaan että tuosta liikkeesta menee kaikki toistot :)

Toinen ihana asia tuolla on se, että ne liikkeet tehdään ihan putkeen. Ei siellä ole mitään juomataukoja tai muuta vaan se koko 45 minuuttia mennään ja käytetään tehokkaasti. Toki siellä voi juoda, mutta ei sitä erikseen kehoiteta. Ja jostain olen lukenut, että jos treenin aikana tulee jano niin silloin on jo myöhäistä, että keho kärsii pienoisesta nestehukasta. Tunnin pitäisi oystyä vetämään treeniä hyvin ilman juomataukoja. Toki myönnän että itselläni pitää olla sitä vettä mukana koska suuni kuivaa ja jos vesi on kylmää niin se tuntuu ihan virkistävältä sen hikoilun keskelle :) Mutta kuitenkin, tehokas 45 minuuttia ja me love it!

Kolmas asia on niinkin lapsellinen kuin että sen ison pallon kanssa on vaan niin kiva pomppia :D Alkulämpässä käytetään palloa vähän kuin trampoliinina ja se on vaan niin hauskaa. Ei siellä voi olla hymyilemättä.

Eilen kävin pitkästä aikaa juoksulenkillä. Tein oman ennätykseni ja juoksin 5km 29 minuuttiin!!! WOOHOOOO!! Olen ihan intona. Jospa sitä puolimaratonin aikaa saisi kuitenkin vähän parannettua ensi kesänä ;) Katsotaanpa mitkä fiilikset silloin on, mutta ei välttämättä ihan mahdotonta.

Yksi asia vähän vaivasi eilisellä pikalenkillä, nimittäin säärissä tuntui vähäsen. Ei niinkään kipua, enemmänkin pienoista painetta, tosin en ole ihan varma kuvaako sekään sitä fiilistä oikealla tavalla...mä jo ehdin miettiä että onko juoksutavassa jotain vikaa ja oikein keskityin hartioiden asentoon, käsien liikkeeseen ja askellukseen. Välillä jopa juoksin niin että kannat osui peppuun koska se tuntui vähän ravistelevan jalkoja samalla. Vasta tänään tuli ajatus että jospa mun juoksukengät onkin jo aikansa eläneet?! Onko kellään mitään kokemuksia siittä miten juoksukengät vaikuttavat/voivat vaikuttaa juoksuaskellukseen tai juurikin tuohon sääriin? En nyt haluaisi heti uskoa että vaivaa joku penikkatauti...

Noh, nyt ei mitään kipua tunnu muualla kuin vatsassa, jotenka töiden jälkeen mars salille ja puolentunnin CXWorks tunnille hakemaan kropalle vielä vähän haasteita. Ihanaa kun tiedossa on liikunnantäyteinen viikoloppu sen sijaan että lähtisi ulos bailaamaan ;) Vaihtelu virkistää.


2 kommenttia:

  1. Yleensä säärien kipuilu johtuu liian pitkästä/nopeasta lenkistä liian vähillä harjoituskilometreillä. Jos et oo juossut pitkään aikaan niin johtuu varmasti ihan siitä.

    Mihin aikaan olet juossut puolimaratonin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, mä oon huomannut että eipä enää lenkeillä ole sattunut :) Onneksi!! Taisinpa sitten vetää liian nopeaan vakkarilenkin...
      Puolimaratonin juoksin aikaan 2h 20min :) On se kyllä saavutus näin kun olen joskus syvästi inhonnut juoksemista.

      Poista

Ihastuit, rakastuit, vihastuit? Jätä kommentti :)