sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Testaa mistä hyvinvointisi rakentuu

Löysin taas uuden testin netistä Kiloklubin sivuilta. Testissä on tarkoituksena selvittää mistä sinun hyvinvointisi koostuu. Noh, pakkohan se oli tehdä :)

Testissä on kuusi kysymystä joihin vastaamalle se oma hyvinvointi on sitten määriteltynä (niin varmaan). Vastaamisen jälkeen lasketaan mitä vastausta on eniten (a, b, c....) ja sitten katsotaan se määritelmä. Itse sain eniten C- ja E -vastauksia. Jotenka, mun hyvinvoinnin määritelmäni on seuraava:

C. Family Pampers
(24 prosenttia naisista)
Perheesi ja ystäväpiirisi ovat sinulle se, mikä tekee elämän elämisen arvoiseksi. Hyvä olosi kumpuaa myös terveellisistä elämäntavoistasi: kiinnität huomiota ruokavaliosi terveellisyyteen ja tasapainoisuuteen, vältät rasvaisia ruokia, liikut riittävästi ja nukut tarpeeksi.
Sinulle on tärkeää myös, että jokapäiväiset valintasi ovat fiksuja. Tarkistat kaupassa ruokien tuoteselosteen etkä osta turhaan ympäristöä kuormittavia muovipakkauksia. Haluat, että maapallo on hengissä vielä lastesi aikuistuttua. Ajattelet paljon muita ihmisiä ja arkesi pyörii kodin ympärillä. Muistathan kuitenkin välillä helliä itseäsikin?

Toi pitää kyllä ihan paikkansa, paitsi että mä en hirveästi katsele noita tuoteselosteita. Mä inhoan ruokaostoksilla olemista, joten en jaksa kuluttaa enempää aikaa siihen että luen niitä paketteja. Useimmiten vaan ostan tuotteita joista tykkään, ja joskus heitän mukaan jonkun uutuuden tai jonkun tuotteen mitä kaverit, perhe tai jumppaohjaaja on saattanut suositella. Yritän aina ostaa terveellisiä tuotteita, syönkin pajon salaatteja ja keittoja ja olen vaihtanut vaalean pastan ja riisin täysjyväversioihin (se vähä mitä niitä nykyään käytän) ja ostan aina ruisleipää ja raejuustoa. Käytän juustoista vähärasvaisempaa vaihtoehtoa, vaikka joskus sorrun kunnon kermajuustoon. En nyt ole mikään fanaatikko, mutta useimmiten ostan kotiin terveellisempiä vaihtoehtoja, koska silloinhan niitä tulee syötyä :)

Noh, okei, toi piti siis ihan hyvin paikkansa. Sitten, toinen määritelmä oli seuraavanlainen:

E. Chocolate and Chips
(19 prosenttia naisista)
Kuulut siihen viidennekseen suomalaisnaisista, joille terveelliset elämäntavat eivät ole tärkeitä. Suhtaudut passiivisesti omasta hyvinvoinnistasi huolehtimiseen. Olet elämääsi tyytyväinen sellaisena kuin se on etkä halua muuttaa sitä tai pistää kykyjäsi koetukselle. Myöskään muiden mielipiteet eivät hetkauta sinua.
Syöt niin kuin mielit ja annat piupaut terveysvalistukselle. ”Itsepä kiloni kannan” on vastaus, jonka annat ravintotottumuksiasi uteleville. Samalla tulet kuitenkin tehneeksi monia terveyteesi haitallisesti vaikuttavia asioita.

Niin just. Enpä voi kieltää etteikö tämäkin pitäisi paikkaansa :D Joskus on vaan pakko saada sitä suklaata!! Tai kebabbia, pizzaa, mäkkisafkaa....kaikkea epäterveellistä, rasvaista ja niiiiiin hyvää!! Kuitenkin liikun hyvin niin voihan sitä välillä vähän rentoutuakin ja napostella herkuilla. Ja kyllähän niitä repsahduksia tulee. Esimerkiksi viime viikonloppuna söin kebabin perjantaina ja sunnuntaina palan pizzaa, ranskalaisia ja kebabbia, ja join colaa (kyllä, krapula!). Ja joo, maanantaina otti päähän että tuli vedettyä. Mutta oli se hyvää. Ja nyt ei varmasti tee vähään aikaan mieli (hahahahaaa...pääni sisäinen ääni nauraa ja lujaa!).

Mulle tulee sellaisia hetkellisiä repsahduksia. Ensin menee pitkän aikaa hyvin ja syön kohtuudella, en napostele suklaata, keksejä enkä karkkia ja liikun paljon. Sitten tulee se yksi päivä kun haluan vaan olla ja rentoutua ja ajattelen että ostan vähän suklaata ja luen kirjaa ja ihan vaan löhöilen hyvällä omallatunnolla. Mutta sitten tuo levy jää päälle. Yhtäkkiä huomaan että se kaukosäädin on kuin liimattu mun käteen, suupielessä on suklaata (sitä on haettu lisää) ja mieli tekis taas tilata kotiinkuljetuksella jotakin hyvää. Tai ehkä mä teen itse jonkin ihanan kermakastikkeen tai sitten vois vaikka leipoa suklaaneliöitä.

Onneksi se terveellisempi minä on kuitenkin dominoivampi, vaikka olenkin helposti ylipuhuttavissa muutamille drinksuille, ulos syömään, mäkkärin luukulle, jäätelölle...u name it and I'm there! Mutta kotiin en kanna herkkuja kuin harvoin. Sipsejä en syö koska en itse osta niitä, tarjottaessa kyllä. Ja niitäkin syön oikeastaan siksi kun ne dipit on vaan niin hyviä!! Karkkia en osta oikeastaan koskaan, suklaata ennemmin, mutta aika harvoin sitäkin jos ajattelee kuinka monta kertaa sitä tekee mieli päivässä :) Ja mistään limuista ja mehuista en juurikaan edes tykkää, vissy on parempaa.

Joten mistä nämä kilot on sitten tarttuneet ja miksi ne ei tunnu lähtevän minnekään?!!! Se on rasittavaa, koska mulla on ollut tavoite tämän syksyn että vuoden loppuun mennessä olen laihduttanut 5 kiloa. Noh, siitä on vielä kolme jäljellä ja ne ei lähde mihinkään!!! APUA!!! Kellään ideoita??



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuit, rakastuit, vihastuit? Jätä kommentti :)