torstai 22. marraskuuta 2012

No nyt se on loppu...

...nimittäin Twilight-saga. Nyyh. Onko teissä muissa faneja joukossa?

Mulle kolahti aikast lujaa se ensimmäinen elokuva, jonka jälkeen kävin heti tilaamassa ne kirjat kotiin, ja toki vielä englanninkielellä jottei köpelöissä käännöksissä jää mitään tulkitsematta alkuperäisestä ;) Ja kirjat oli aivan ihanat!!! Niitä jaksaa lukea edestaas vaikka kuinka paljon. Taisin lukea ne puolessatoistaviikossa läpi, hyvä kun sain nukuttua ja syötyä yhtään kun koko ajan oli kirja nenän edessä. Niin paljon tunnetta ja sopiva sekoitus ikuista romantiikkaa ja vaaraa.

Vampyyrit on aina kiehtonut mua, ja siksi varmaan tämäkin sarja iski suoraan sydämeen. Ja toki ikuisen rakkauden kannattajana ei haitannut yhtään että tämäkin sarja sisälsi tuota niin ihanaa, raastavaa tunnetta kun on vaan niin toisen lumoissa. Ahh...ihan täydellistä.

Tosiaan, eilen kävin elokuvissa katsomassa tuon viimeisen elokuvan, ja pakko sanoa että en nyt ollut mitenkään täpinöissäni. Mä olen aina ollut se ketä on puolustanut noita elokuvia ja kirjoja muita epäuskoisia kohtaan. Ja luulen että osaksi olen ollut niin noiden elokuvienkin lumoissa koska rakastan niitä kirjoja. En ole halunnut nähdä niissä mitään huonoa, mutta nyt on pakko myöntää että ehkä tämä loppu tuli ihan oikeaan kohtaan.

Jollei joku nyt ole sitä leffaa vielä nähnyt niin älkää lukeko enempää ellette halua tietää mitään paljastavaa.

Ensimmäiseksi, kritisoin sitä Renesmeetä. Hän oli vaan niin epäaito melkein sen koko leffan ajan, sillä vasta loppukohtauksessa taisi olla ihan "aito" tyttö kuvassa. Ihan selkeästi tietokoneella tehty/käsitellyt kasvot että otti vaan päähän. Itselleni tuo viimeinen kirja on vielä se kaikista paras, joten odotukset olivat korkealla. Ja muutenkin mielestäni tuo Renesmeen rooli jäi todella vaisuksi. Hänen taitoja olisi ehkä pitänyt selittää/tuoda esiin jotenkin enemmän. Hän on kuitenkin tuon viimeisen osan keskeisin henkilö. Tokihan siinä on syitä miksi ne kasvot käsiteltiin, mutta silti. Odotin vaan enemmän.

Toiseksi, tästä leffasta jäi uupumaan niiiiiiiin paljon!! Muista vampyyreista ei juurikaan ollut mitään taustoja, ei näytetty heidän erikoistaitojaan juuri mitään, eikä Bellan kehittymistä "kilpenä" eikä heidän valmistautumistaan siihen suureen kohtaamiseen Volturien kanssa. Ja juurikin kun itse odotin näkeväni nuo muut vampyyrit ja jännitin että minkälaisia heistä oli saatu ja etenkin ne Amazonien vampyyrit.  Kyllä petyin. Ulkonäkö oli jännä, se oli hyvin tehty, mutta muuten aika vaisua. Ja se koko tarina siitä, miten Alice jätti Bellalle vihjeen mitä tehdä ja miten Bella hankki Jacobille ja Renesmeelle ne passit jne.

Kolmanneksi, loppukohtaus. Mielestäni tähän elokuvaan ei oikein saatu sitä tunnelatausta siihen Volturien ja Culleneiden välille, mitä kirjassa on. Ja vaikka pidinkin siitä lopun taistelusta, mitä kirjassa ei kylläkään ollut, niin jotenkin se jäi vaivaamaan.

Olen aika tykännyt noiden leffojen maisemista, todella upean näköiset. niissä ei ole valittamista. Ja susista tykkään kovasti, vaikka olenkin enempi vampyyri-tyttö, mutta on ne vaan mahtavat :) Itsekin voisin sellaisen ottaa vartioimaan kotia! Ja mä pidin myös siitä, miten Bellalle tämä toi vähän lisää siihen henkilöhahmoon. Kun nyt hän oli vahva ja nopea ja ja ja...kerrankin hän sai tehdä muutakin kun vain juosta karkuun ja seistä muiden selän takana. Koska kirjoissa se Bellan luonne tulee pitkälti esiin kaiken sen päänsisäisen ajatusmaailman kautta, ja sitä on leffoihin vähän vaikea tuoda ellei sitten Bella puhu itsekseen koko elokuvaa, mikä ei sekään olisi ollut kovin hyvä. Mutta nyt hän onnistui ehkä vähän näyttämään itsestään sitä rajumpaa, suojelevaista puoltaan.

Ja mä en itsessään pidä siitä että Jacob leimautui Renesmeehen, vaikka juonen kannalta se ehkä olikin välttämätöntä, mutta en vaan ole missään vaiheessa ollut Jacob-fani joten en kyllä tykkää siittä, enkä vieläkään osaa ajatella asiaa neutraalisti. En vaan pysty. Samaten kuin kolmannessa kirjassa mä inhosin sitä että Bella suuteli Jacobia siellä vuorella. Siis argh, mikä lumppu!! Se on vaan raivostuttavaa, vaikka senkin ymmärrän tavallaan miski niin piti käydä, mutta se vaivaa mua. Miksei se Bellan ja Edwardin stoori voinut pysyä sellaisena puhtoisena koko aikaa? Miksi piti mennä nuolemaan sitä sutta, vaikka tietää kuuluvansa yhteen Edwardin kanssa? Joo joo, Bella rakasti molempia ja yritti estää Jacobia lähtemästä taisteluun blaa blaa. SILTI!!!

No joo, tässäpä mun muutama ajatus elokuvasta. Kyllä mä sen tulen vielä katsomaan uusiksi ja ostan itselleni, mutta ei kyllä säväyttänyt niin paljoa kuin se ensimmäine ja kolmas elokuva. Neljäs oli kanssa ihana, olihan siinä ne häät :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuit, rakastuit, vihastuit? Jätä kommentti :)