torstai 27. syyskuuta 2012

Mikä on sun juoksuprofiili?

Hellou.

Onkos kaikilla kunnon juoksukengät näin syksyksi jo hankittu? No eipä haittaa jollei ole, eikä haittaa vaikka oliskin, sillä nyt on mahis voittaa ne ensimmäiset. toiset tai vaikka kolmannet juoksutossut!

Käykää osallistumassa TÄÄLLÄ niin voitte voittaa yhden kymmenestä parista upeita Salomon XR Mission CS trail-juoksukengät!

Kuva on täältä: http://kampanjat.intersport.fi/salomon/trail-running.html
Ihanan näköiset ja mä ainakin haluan oman parin! Olen kyllä vannoutunut Nike-tuotteiden käyttäjä, mutta voishan sitä tollasia turkooseja söpöläisiä kokeilla.

Jaa että mitä on trail-running?? Intersportin sanoja lainatakseni, se on:
Voit juosta poluilla tai niiden ulkopuolella puistosta mäkiseen maastoon ja millaisella sykkeellä tahansa. Juokseminen vaatii itsekuria, mutta se on helppo aloittaa ja siitä saa tehokkaan treenin. Maastossa kaikki aistit pääsevät valloilleen – ympäröivästä luonnosta nauttii keho ja pää. Juokseminen luonnossa irroittaa arjesta ja vapauttaa stressistä. Ulkona juokseminen ei ole koskaan samanlaista: vaihteleva maasto takaa, että jokainen askel on erilainen.
Ja miksi siihen vaaditaan trail-juoksukengät? No Intersport sanoo siihen näin:
Trail-juoksuun suunnitellut kengät tarjoavat useita hyötyjä, mitä pelkästään asfaltille tarkoitetuissa     juoksukengissä ei ole. Niitä ovat:
  • Kestävyys, tuki ja parempi luiston esto:
    Trail-kengät on tehty kestämään vaihtelevia alustoja, kiviä ja mutaa, joten niissä on kosteutta ja kulutusta kestävä pinta. Välipohja pehmentää askelta ja kuminen ulkopohja sekä pohjan voimakas kuviointi takaavat tukevan pidon myös märällä ja liukkaalla alustalla seikkailitpa kuinka kapealla polulla tahansa.
     
  • Kotiovelta metsään:
    Yhä useampi juoksee vaihtelevissa maastoissa erilaisilla alustoilla ja vaihtelee juoksureittejään säännöllisesti. Vaihtelevissa maastoissa juokseva hyötyy juoksukengän lisätuesta ja paremmasta pidosta samalla kuin nauttii kengän pehmeydestä ja sen antamasta keveästä askeleesta. XR tuoteperhe asettaa kokonaan uudenlaisen standardin maastoon soveltuville kengille.
Oma juoksuprofiilini on Rajoittamaton. (Heh, I like the sound of it ;)). Olet synnynnäinen Trail-juoksija. Metsä on sinulle monipuolinen treenialusta ja jokainen askel vie sinut kohti vapautta. Sinua eivät rajoita polut tai suuntaviivat sillä tiedät että mitä monipuolisempi maasto on, sitä tehokkaamman treenin saat. Tarvitset juoksukengät, jotka ovat kevyet mutta kestävät myös kosteutta ja vaativaa maastoa. Juokset metsässä, kuin kuulusit sinne – niinhän sinä kuulutkin!

Wau, toi saa mut kuulostamaan tehokkaalta! Oikeasti mä aika harvoin poikkean asfaltilta, sillä asun ihan keskustassa ja noita metikköjä on vähän rajoitetusti. Toinen syy siihen on se, että mulla ei ole juoksukaveria jotenka kun nää illat tässä pimenee niin ei hirveästi tee mieli lähteä mettään rämpimään yksikseni. Mulla on niin mahtava mielikuvitus että siellä sitä sitten juostaisiin kusi sukassa karkuun kaikenlaisia ärrimörrejä. Toisaalta...tulis mentyä varmaan aika lujaa...

Mä luulen että käyn ainakin testaamassa noi kengät tuolla Intersportissa...mä oikeesti tarvitsen uudet juoksukengät. Aikuisten oikeesti.

2 kommenttia:

  1. Itellä on Salomonin Speedcross kolmoset.. Tosi hyvät tossut nekin ja kuulemma hyvät myös talvikeleillä. Suosittelen kokeilemaan niitäkin, mikäli Intersportissa vierailet :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta :) Tosiaan nyt talvikeleille pitäs tossut hankkia, pysyis pystyssä lumessa ja jäällä :) Noi kengät pitää kyllä käydä testaamassa, meillä on vaan Intersportissa omistajanvaihdos meneillään eikä uutta tavaraa tule vielä kun vanha pitää saada ensin pois...

      Poista

Ihastuit, rakastuit, vihastuit? Jätä kommentti :)