maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kevyt minä

No nih, nyt se on sitten tehty. Detox kesti tosiaan viikon, ja siitä voi enemmän lukea täältä. Viikossa painoa on tippunut 3,6kg ja työkaveriltani painoa tippui 4kg. Detoxin aikana tuli harrastettua liikuntaa, tosin vähän kevyemmin, mutta liikuin silti kuntosalilla, kävelyillä, pesäpalloa pelaillen ja bodybalancessa.

aamupalaksi hedelmäsalaattia

Olo on hyvä, kevyempi. Mitään ihmeitä en odottanut, ja en nyt sanoisi että olen laihtunut, mutta kuona-aineita kehosta on todellakin poistunut ja sitä kautta tuo kevyempi olokin tuntuu hyvältä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin :) En aio jatkaa aivan yhtä tiukalla linjalla kuin mitä detoxin aikana, mutta edelleen välttelen viljoja, ja vähennän maitotuotteiden käyttöä, sekä punaista lihaa. Enemmän kasviksia ja hedelmiä kiitos. Koukutuin etenkin aamuisin juotaviin smoothieihin, ne on aivan loistava tapa nauttia hedelmiä ja saada täyteläinen olo. Mun viime viikon lemppariksi muodostui mandariini-smoothie.

kvinoaa, tonnikalaa, vihanneksia...tosi nami lounas

Tänään aamulla söin ruisleipää juustolla. Ja täytyy kyllä myöntää, että ei ollut niin hyvää kuin odotin sen olevan. Siis hyvää oli joo, mutta jotenkin ei nyt antanut sellaista fiilistä kuin odotin. Tosin sen voi tehdä maanatai ja vesisadekin, mutta enpä tiedä. Mä ajattelin että smoothieiden avulla voisi vähentää ruisleivänkin käyttöä, en kokonaan pysty jättämään pois, mutta vähentämään kyllä.

vadelma-smoothie

Herkkuihin en aio koskea kuin kerran viikossa, tällä viikolla lauantaina :) Mustan teen jätän pois, ainoastaan vihreää mulle kiitos. Peruna, pasta ja riisi on itsellä aina täysjyvää, mutta mä en aio käyttää niitä tällä viikolla, paitsi lauantaina. Ja ruokalistalle palaa maitorahka ja raejuusto. Proteiinia pitää saada enempi kuin mitä viime viikolla, joten tervetuloa takasin myös kanan ja kananmunat! Ajattelin myös kokeilla jotakin proteiinijauhetta, noin niinkun treeninjälkeiseksi nautittavaksi...ehkäpä...

kylmäsavulohi-avokadosalaatti

Suosittelen detoxia kaikille, kenellä on turvonnut olo, ja haluvat muuttaa elämäntapoja parempaan suuntaa. Ainakin mulle jäi tsemppi päälle että tästä on nyt hyvä jatkaa ruokavalioremonttia ja jättää pois ylimääräisiä ja epäterveellisiä tapoja, mitä on itselle tullut hankittua. Tosin nyttenkin suklaa tuolla kaapissa huutaa mun nimeä, mutta urheasti yritän taistella sitä vastaan. Hetken jo ajattelin, että eihän yhdestä palasta nyt mitään haittaa ole, mutta jos mä näin ajattelen joka päivä niin apua...siitähän kertyy jo vaikka minkälainen annos. Joten yritän pitää puoleni ja syödä vain pähkinöitä ja hedelmiä sen suklaan sijaan.

kesäkurpitsa-lasagne, jauhelija vaihdettu soijaan ja pasta kesäkurpitsaan

päälle ripoteltuna soija-juustoa (samantapaista kuin mozzarella)

soija-juusto
Se koivu-uutejuoma kun piti juoda aina aamusin, niin kaksi ekaa aamua ajattelin että ei tule mitään kun se on niin kamalaa...mutta...keskiviikkona aamulla oli niin kova jano että se meni ihan ykkösellä. Torstaina ei tuntunut missään juoda sitä, ja perjantaina jo osotti saavansa sen. joten senkään suhteen ei ollut ongelmia. Kaikkeen tottuu :)
päärynä-maapähkinävoi-smoothie
Viikko meni nopsaan ja tuli kokeiltua muutamaa erilaista ruokavaihtoehtoa. Soija on hyvää, ja sitä voi käyttää niin moneen. Mantelimaitoa suosittelen, se on namia ja sopii ruuanlaittoon, leivontoihin ja smoothieihin todella hyvin. Ja toi soija-juustokin oli ihan jees, ei tietysti vedä vertoa "oikealle" juustolle, mutta maistui hyvin. Ja soijajogurtti menee sellaisenaan, marjojen kanssa tai smoothieiden pohjana, namia.

Jos ei muuten, niin paljon opin itsestäni ja itsekuristani viime viikolla, ja myös sen että terveellinen ruoka on monipuolista ja ravitsevaa. Ja HYVÄÄ!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuit, rakastuit, vihastuit? Jätä kommentti :)