keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

MethodDrain Detox

Työkaverin kanssa aloitettiin Methoddrain Detox -"paasto". Lainausmerkeissä siksi, että tämä ei ole varsinainen paasto, sillä ruokaakin saa syödä, vaikka toki tässä on omat suositukset mitä tulisi välttää ja mitä suosia. Tarkoituksena ei ole saada aikaan nopeaa painonpudotusta, enkä todellakaan odota mitään ihmeitä tältä. Ensimmäisenä syynä mainitsen puhtaan mielenkiinnon tällaisia kohtaan, että toimiiko tämä oikeasti. Tämän kuurin on meinaan luvattu antavan lisäenergiaa, kirkkaamman ihon, virkistävän, hoikistavan, nuorentavan ja kohentavan terveyttä ja aineenvaihduntaa. Noh, ihan mielenkiintoista tietää toteutuuko noista yksikään. Toisena syynä on saada itselle kevyempi olo, ei niinkään kilomäärissä vaan se fyysinen ja henkinen kevyt olo, ei mahaa turvota ja tuntuisi energisemmältä. Kolmantena hyvänä syynä on tsemppaus ja tuki ystävälle. Onhan tämä helpompaa kaksin kuin yksin.

Detoxin tarkoitus on poistaa kehosta kuona-aineita, jotka kuormittavat elimistöä, täten hidastaen aineenvaihduntaa. Kuona-aineiden kertymisen merkkejä ovat:
  • väsymys (ckec!)
  • päänsärky (check!)
  • hidastunut aineenvaihdunta
  • samea iho
  • ihon epäopuhtaudet, mahdollisesti myös kuivuus tai rasvaisuus
  • tukkoinen ja raskas olo (check!)
  • heikentynyt vastustuskyky
  • selluliitti ja turvotus (check!)
Mä ostin Detox-pakkauksen, joka kestää seitsemän päivää. Sen aikana tulee juoda alla näkyvää kuravettä detox-juomaa joka aamu, ja syödä kevennetysti ja terveellisesti.


Detoxin aikana tulee jättää ruokavaliosta kuonaantumista aiheuttavia aineita, joita ovat mm. tupakka, alkoholi, kahvi, musta tee, sokeri, liika suola, valkoiset jauhot, maitotuotteet, liha, kovat rasvat ja pitkälle prosessoitu ruoka. Tämän viikon aikana tulisi siis syödä paljon kuitupitoista ja vähäsuolaista ruokaa sekä tuoreita raaka.aineita. Eli paljon kasviksia, marjoja ja hedelmiä, siemeniä ja pähkinöitä, sekä tietysti kalaa ja kasvirasvoja. Puhdistustyötä tehostetaan tietysti myös juomalla paljon vettä (n. 3litraa) ja vihreää teetä (tietysti tuon detox-juoman ohella). Tarkemmat ruokailusuositukset sun muut löydät täältä.

Liikunta on myös tärkeä osa puhdistuskuuria, ja sitä suositellaankin tehtävän ainakin 30 minuuttia per päivä. Liikarasitusta tulisi varoa, sillä kuurin aikana keho saa normaalia vähemmän energiaa. Venyttely, jooga ja pilates ovat tosi hyviä liikuntamuotoja kuurin aikana. Myös kävely on tehokasta, eikä liian rankkaa keholle. Saunat ja kylvyt ovat myös suositeltavia, sillä paljon kuona-aineita poistuu myös ihon kautta.

Aloitus tapahtui siis maanantaina, ja tätä kirjoittaessa on tiistai. Ensimmäinen päivä ja toinen aamu on mennyt hyvin, tosin tällä hetkellä on vähän nälkä...Punnitsin itseni sunnuntaina illalla, järkyttävät 70,8kg. En tajua mistä se on taas noussut saikun jälkeen kun liikkumaankin olen taas päässyt. Kävin sunnuntaina shoppailemassa aineksia viikkoa varten ja kyllä sieltä ihan hyvin tuli roudattua kaikenlaista värikästä kotiin :)


Maanantaina aamu alkoi detox-juomalla, ja hyi, ei ollut herkkua. En odottanut että se miltään mehulta maistuu, mutta voi kökkö. Paketissa sanotaan että makuna olisi granaattiomena ja oliko se karpalo. Noh, voin sanoa että kaukana on noista mauista. Jos juoman juo nopeasti ei se maistu juurikaan miltään, enempi siinä rasittaa se jälkimaku.

Aamupala koostui hedelmäsalaatista (omena, banaani, viinirypäle, mandariini). Välipalaksi join vihreää teetä ja nälkä ei kyllä ollut. Lounaalla söin salaatin missä oli tomaattia, kurkkua, papuja, parsaa, turkinpippureita, salaattisekoitusta, katkarapuja, ja he-ma-pa -sekoitusta. Päivällinen koostui wokkivihanneksista ja tonnikalasta ja iltapalaksi tein smoothien soijajogurtista, banaanista, omenasta, karpaloista ja mansikoista. Vettä tuli juotua päälle 3 litraa. Liikkumiset koostui vartin vatsalihasharjoituksesta ja tunnin bodybalancesta. Siihen päälle vielä infrapunasauna.

Tiistai aamuna kävin puntarilla ja se väitti että olisin 68,6kg. Ohhoh, miinusta siis 2,2kg yhdessä päivässä. On kyllä ollut aikamoiset turvotukset sunnuntaina illalla jos näin on :) Olo tuntuu kyllä kevyeltä, mutta enpä nyt mitään kauheasti ole syönytkään, että ei mikään ihme. Vessassa saa ravata ihan kiitettävästä ja varmasti nesteitä on poistunut enemmän kuin mitä olen juonut. Että tällä hetkellä uskon tämän olevan ihan toimivaa detoxia. Aamu alkoi taas samalla juomalla, hyi hitto, ja jatkui hedelmäsalaatilla jossa mandariinin korvasin ananaksella. Lounaaksi olisi tonnikalasalaattia siemenillä höystettynä ja lopuista en vielä tiedä mitä jaksan kehitellä.

Tosi ihanaa olla taas ilman lisättyä sokeria! Vaikka kaikkea hyvää teki eilen mieli niin uskon että tästä tulee taas helpotusta arkeen ettei koko ajan haluisi vaan sitä suklaata. Loput After Eightit piilotin, ja suklaarakeita ei edes tee mieli, ne jätin kippoon poikkiksen syötäväksi. Vaikeinta on ehkä se, että toinen syö sämpylää ja raejuustoa, ja eilen munakasta, niin itse jumittaa siinä omenan ja smoothien kanssa. Siis hyväähän sekin oli, mutta mun tekee kovasti mieli jotakin suolaista!!! Ja raejuustoa! Mutta ihan mielenkintoista kokeilla olla ilman punaista lihaa ja kanaa sekä maitotuotteita. Tietysti viljat myös, mutta ruisleivästä en kyllä koskaan voi luopua. Vaaleat hötöt ei mua edes puhuttele mitenkään, kauraleivät kylläkin. Mutta joo, hyvin tää tulee menemään, uskon että pieni kevennys on itse kullekin ihan hyväksi. Juustot ja ruisleivän aion heti ensi viikolla ottaa käyttöön, mutta muuten ajattelin jatkaa kevennetyllä linjalla, ei punaista lihaa ja riisi, pasta peruna -mätöt olisi vielä pannassa. Niin ja ne herkut, ihan täydellisesti!

Suosittelen kyllä näin kahden aamun jälkeen kokeilemaan paastoa jos on tukkoinen olo, siihen ainakin saa helpotusta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuit, rakastuit, vihastuit? Jätä kommentti :)